joi, 13 septembrie 2012

Sedinta de Toastmasters part 2

Pentru ca este miercuri, inseamna ca este sedinta saptamanala de Toasmasters. Si, avand in vedere ca imi place acest program enorm de mult, am fost si eu prezent.

Start of the meeting.

Seara a inceput, ca de obicei, Presedintele Timisoara Toasmasters a deschis sedinta, prezentand misiunea clubului, salutand oaspetii si introducand Toastmaster-ul sedintei.

Toastmaster-ul este persoana care ne face cunoscut cine sunt vorbitorii, cine ii evalueaza si mai ales cine sunt cei care urmaresc greselile noastre de vorbire, timpul in care ne desfasuram, cate ăă-uri scoatem din noi si ... apoi, ii invita pe cei care au discurs de tinut sa isi prezinte materialul.

Ceea ce este foarte captivant, se prefigureaza in faptul ca in fiecare seara rolurile se schimba, astfel ca membrii organizatiei vor trece prin toate rolurile importante. Acest lucru inseamna acumulare de experienta in a fi prezentator, evaluator, vorbitor si, fireste, in toate celelalte parti componente ale acestui sistem.

Ei bine, am asistat la doua discursuri foarte bine puse la punct: "Ecuatia vietii mele" si "Dieta de ras", tinute de catre doua personalitati superbe, care s-au autodepasit prin prestatia lor. Un lucru mi-a ramas intiparit in minte: exista pastile pentru slabit, dar poti sa slabesti doar daca le arunci pe podea si le aduni una cate una :)

Table Topics

De asemenea, a urmat intervalul de Table Topics (discursuri improvizate). Ce au avut vorbitorii de facut, a fost sa prezinte orice, de la o persoana, pana la un obiect sau un mentor.

Acum am intrat si eu in scena pentru prima data, povestind despre eventul de la Deta. Am reusit sa amuz destul de bine publicul, insa am fost impiedicat de timpul acordat, doar 1:45 minute... cam putin pentru un vorbitor care introduce atmosfera, adauga suspansul si face tot posibilul sa intretina audienta. De altfel am ajuns la un uimitor 3:15 minute. Hmm e mult, e putin, who knows? Oricum stiam ca o sa depasesc timpul acordat, doar aveam atat de multe de povestit.

Au mai fost vorbitori, care mai de care, cu emotii si ganduri diferite. A urmat partea de feed-back, astfel ca, pe rand fiecare evaluator si-a intrat in rol si ne-a oferit "reactiunea" actiunilor noastre. In cele din urma se  constituie incheierea sedintei, efectuata tot de catre Presedinte, care a multumit invitatilor.

Second part

A urmat partea a doua, cea organizatorica. Ei bine, in prima parte, s-a supus la vot acceptarea unui nou membru. Acel membru a trebuit sa raspunda unor intrebari foarte serioase, legate de motivul inscrierii in programul Toastmasters si cum crede noul membru ca il va ajuta experienta Toastmasters din punct de vedere al leadershipului.

Pe acea persoana o cunosteam foarte bine, acea persoana imi este foarte simpatica, si o cunosc atat de bine. Stiam ca va avea un raspuns de efect, care sa starneasca simtul umorului, caci omul respectiv este unul foarte amuzant. Dar cine este acel viitor membru, de ii fac asemenea reclama?

Ladies and gentlemen... eu sunt cel care a fost acceptat ca nou membru in Toastmasters. And I am very very proud of that.

Ce inseamna cu adevarat sa fii membru?

Ei bine, sa inveti sa respecti niste reguli de baza, sa reusesti sa devii, cu adevarat, o varianta mai buna a ta, sa incepi sa lucrezi la liderul din tine, sa impartasesti altora din experienta ta, sa ajuti pe ceilalti si, nu in cele din urma, sa reusesti sa te integrezi intr-o comunitate cu adevarat "speciala", caci a fi un Toastmaster inseamna sa fii intre prieteni. Am gasit un grup bine inchegat, cu diverse personalitati si cu un nivel de pregatire foarte ridicat.

Va voi tine la curent cu fiecare sedinta la care voi participa, caci eu sunt fascinat, de tot ceea ce se intampla. De altfel, in sesiunea urmatoare, voi fi "AH - counter". De-abia astept. Sunt nerabdator sa pornesc, sunt nerabdator sa vorbesc, insa pentru a sustine prima lectie, este important sa trec prin cele 3 roluri, de  "AH - counter"; "Cronometror"; "Gramatician"

Asa ca va voi aduce noi si noi articole referitoare la emotiile resimtite din fiecare sesiune.


2 comentarii: